Hovězí maso v kapustě
90 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceSádlo škvařené
- 1lžičkaSůl
- 400gramůHovězí maso přední
- 1kusKapusta hlávková
- 3kusyBrambory
- 5stroužkůČesnek
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
415 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
18 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
7 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na kostky a přidáme k cibuli osmažené na sádle. Osmahneme ze všech stran, osolíme a podlijeme vodou.
- 2Přidáme pepř, 2 stroužky utřeného česneku a za občasného podlévání dusíme pod pokličkou téměř doměkka.
- 3Kapustu nakrájíme na nudličky, osolíme, pomačkáme a necháme asi 10 minut odpočinout. Pak ji spolu s 2 oloupanými brambory podusíme na troše vody.
- 4Připravené maso i se šťávou vmícháme do kapusty, přidáme se solí třený česnek, rozstrouhaný syrový brambor a vše dodusíme doměkka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.