Hovězí maso vařené se zeleninou a dušeným pórkem
95 min.
Ingredience
- 1hrstPetržel kudrnka
- 1hrstPažitka
- 1kusCibule
- 1kusMrkev kořen
- 1kusCeler bulvový
- 1,5kilogramyHovězí maso zadní
- 1,5litryVoda pitná
- 1lžičkaPepř černý celý
- 2kusyBobkový list
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2kusyPórek
- 2stroužkyČesnek
- 400gramůRajčata sušená sterilovaná
- 4lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
903 kcal
Bílkoviny
85 g
Tuky
38 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
13 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Petrželku a pažitku omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na delší kousky. Cibuli oloupeme a rozpůlíme. Mrkev, petržel a malý celer oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Hovězí maso omyjeme.
- 2Do tlakového hrnce s vodou dáme maso vcelku, nakrájenou zeleninu, nať petrželky a pažitky, přidáme kuličky pepře a bobkový list, osolíme, uzavřeme a necháme hodinu vařit.
- 3Pórek omyjeme a nakrájíme na kousky. Česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Sterilovaná rajčata nakrájíme nadrobno.
- 4V pánvi rozehřejeme olej, na mírném ohni osmažíme nakrájený pórek, přimícháme česnek a ještě chvíli smažíme. Pak přidáme rajčata i se šťávou, opepříme a osolíme, promícháme a pod pokličkou směs dusíme 10 minut.
- 5Uvařené maso vyjmeme, rozporcujeme na plátky, rozložíme je na talíře, přelijeme trochou vývaru, přidáme dušený pórek s rajčaty a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.