Hovězí maso zapékané se sýrem
55 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 400mililitrůHovězí vývar základní
- 100mililitrůVíno bílé
- 100gramůOlivy nakládané
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaCukr krupice
- 1lžičkaOcet kvasný lihový
- 600gramůHovězí maso vařené
- 2kusyOkurky nakládané
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 80gramůSýr Eidam cihla 40%
- 2lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
447 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
23 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Vařené hovězí maso nakrájíme na plátky. Oloupanou cibuli nadrobno nakrájíme a osmahneme dozlatova. Přisypeme mouku, osmahneme a zalijeme vínem a octem. Přilijeme vývar a necháme zpola vyvařit. Omáčku osolíme, opepříme a mírně osladíme. Nakonec vmícháme na nudličky nakrájené okurky a olivy.
- 2Plátky masa osolíme, opepříme a urovnáme do zapékací mísy. Zalijeme je omáčkou, posypeme nastrouhaným sýrem a zapékáme v silně vyhřáté troubě 8-10 minut.
- 3Podáváme s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.