Hovězí medailonky se sýrem - Juk wondžon
35 min.
Ingredience
- 200gramůHovězí kýta
- 50gramůSýr sójový - Tofu
- 2kusyVejce slepičí
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 40mililitrůOlej stolní
- Kořenící omáčka
- 18mililitrůOmáčka sójová
- 1gramSůl
- 2gramyCukr krupice
- 4,5gramyCibulka jarní
- 3gramyČesnek
- Sójová octová marináda
- 18mililitrůOmáčka sójová
- 15mililitrůVoda pitná
- 15mililitrůOcet kvasný lihový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
265 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
19 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
515 mg
Cukr
746 mg
Postup přípravy
- 1Hovězí maso propláchneme pod tekoucí vodou, osušíme v utěrce a nasekáme na jemné malé kousky. Sýr Tofu zabalíme do utěrky a vymačkáme z něj tekutinu. Rozmícháme ho najemno v kořenící omáčce a do této směsi vmícháme na jemno nasekané hovězí maso. Z této směsi vytvarujeme malé placičky o průměru asi 4 cm, které před smažením obalujeme v rozšlehaném vejci a mouce. Potom placičky usmažíme na oleji v pánvi. Hovězí medailonky podáváme teplé, polité sójovou octovou marinádou.
- 2Kořenící omáčku připravíme tak, že cibulku a česnek nasekáme nadrobno a smícháme s ostatními surovinami ze seznamu surovin na kořenící omáčku.
- 3Sójová octová marináda:
- 4Sójovou omáčku smícháme s octem a vodou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.