Hovězí mleté maso dušené se zeleninou
70 min.
Ingredience
- 120gramůCibule
- 3stroužkyČesnek
- 20gramůZázvor celý
- 4gramySkořice mletá
- 8gramůKmín římský
- 8gramůKoriandr mletý
- 400gramůBrambory
- 30gramůOlej slunečnicový
- 4gramyChilli koření mleté
- 8gramůKurkuma
- 600gramůHovězí maso mleté
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 400mililitrůHovězí vývar základní
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 150gramůŠpenát listový čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
405 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
15 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, zázvor nastrouháme najemno, brambory oškrábeme, nakrájíme na kostičky, rajčata z konzervy scedíme, špenátové listy posekáme nahrubo.
- 2V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli s česnekem a osmahneme. Přisypeme zázvor, skořici, římský kmín, koriandr, chilli koření, kurkumu a orestujeme. Přiložíme maso a dusíme, dokud se vlastní šťáva neodpaří.
- 3Přimícháme brambory, krátce orestujeme, přidáme rajčata, osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a dusíme asi půl hodiny. Přimícháme špenát, krátce podusíme a odstavíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.