Hovězí na celeru s fusilli

240 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1925 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
42 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na kousky nakrájené oháňky poprášíme ochucenou moukou se solí a pepřem, nadbytečnou mouku setřeseme. Oháňku postupně smažíme na 1/2 oleje a vložíme do velkého hrnce.
  • 2
    Hrnec, ve kterém se opékala oháňka, očistíme od tuku a smažíme v něm ve zbytku oleje kolečka cibule a drcený česnek doměkka. Přidáme vývar, rajčata, víno, hřebíček, bobkový list, sůl a pepř podle chuti. Přivedeme k varu a nalijeme na hovězí oháňku.
  • 3
    Hrnec pod pokličkou vložíme do trouby a 3 hodiny pečeme. Přidáme celer a bez pokličky pečeme ještě asi 1/2 hodiny. Ke konci pečení uvaříme těstoviny al dente. Scedíme je a důkladně protřeseme s máslem a parmazánem. Těstoviny i oháňku s omáčkou upravíme na nahřáté talíře a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.