Hovězí na celeru s fusilli
240 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyHovězí oháňka
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 60mililitrůOlej olivový
- 60gramůCibule
- 2stroužkyČesnek
- 500mililitrůHovězí vývar základní
- 425gramůPassata (drcená rajčata)
- 250mililitrůVíno bílé
- 6kusůHřebíček
- 2kusyBobkový list
- 120gramůCeler řapíkatý
- 500gramůTěstoviny Fusilli
- 30gramůMáslo čerstvé
- 35gramůSýr Parmezán
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1925 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
42 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Na kousky nakrájené oháňky poprášíme ochucenou moukou se solí a pepřem, nadbytečnou mouku setřeseme. Oháňku postupně smažíme na 1/2 oleje a vložíme do velkého hrnce.
- 2Hrnec, ve kterém se opékala oháňka, očistíme od tuku a smažíme v něm ve zbytku oleje kolečka cibule a drcený česnek doměkka. Přidáme vývar, rajčata, víno, hřebíček, bobkový list, sůl a pepř podle chuti. Přivedeme k varu a nalijeme na hovězí oháňku.
- 3Hrnec pod pokličkou vložíme do trouby a 3 hodiny pečeme. Přidáme celer a bez pokličky pečeme ještě asi 1/2 hodiny. Ke konci pečení uvaříme těstoviny al dente. Scedíme je a důkladně protřeseme s máslem a parmazánem. Těstoviny i oháňku s omáčkou upravíme na nahřáté talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.