Hovězí na zelenině
70 min.
Ingredience
- 40gramůCibule
- 200gramůHovězí libové
- 20gramůOlej rostlinný
- 120gramůRajčata
- 60gramůPetržel kořen
- 60gramůCeler bulvový
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1kusBobkový list
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 60gramůMrkev kořen
- 1kusFeferony
- 1stroužekČesnek
- 300mililitrůVoda pitná
- 1lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
271 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
13 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji a přidáme na silnější plátky nakrájené maso. Rychle osmažíme, osolíme, přidáme rajský protlak, pepř a bobkový list, podlijeme horkou vodou a dusíme.
- 2Když je maso skoro měkké, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu, pálivou papriku (feferonku) a utřený česnek.
- 3Asi po 10 minutách přidáme na kolečka nakrájená rajčata a povaříme. Během vaření podle potřeby podléváme a na konci dochutíme citrónovou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.