Hovězí ovar

140 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
578 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
44 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
652 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné a omyté maso vložíme vcelku do hrnce, zalijeme vínem a přivedeme k varu. Jakmile se víno začne vařit, přidáme bobkový list, tymián, celý pepř, petrželku, osolíme, zmírníme oheň na minimum a pozvolna vaříme dvě hodiny. Hrnec odstavíme z ohně a maso necháme ve vývaru vychladnout. Scedíme a necháme okapat.
  • 2
    Vychladlé maso nakrájíme na jemné plátečky a přelijeme pikantní omáčkou.
  • 3
    Příprava omáčky:
  • 4
    Do misky nalijeme ocet a olej, přidáme lžíci pikantní hořčice a přisypeme nadrobno posekanou cibulku a petrželku. Vše dobře promícháme a podáváme vychlazené.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.