Hovězí ovar
140 min.
Ingredience
- Pikantní omáčka
- 200mililitrůOlej olivový extra panenský
- 100mililitrůOcet vinný
- 50gramůCibulka jarní
- 1lžíceHořčice
- 30gramůPetržel kudrnka
- 300gramůHovězí líčka
- 1kusBobkový list
- 300gramůHovězí vemeno
- 700mililitrůVíno bílé
- 5gramůTymián čerstvý
- 6kusůPepř černý celý
- 10gramůPetržel - nať
- 2lžičkySůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
578 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
44 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
652 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté maso vložíme vcelku do hrnce, zalijeme vínem a přivedeme k varu. Jakmile se víno začne vařit, přidáme bobkový list, tymián, celý pepř, petrželku, osolíme, zmírníme oheň na minimum a pozvolna vaříme dvě hodiny. Hrnec odstavíme z ohně a maso necháme ve vývaru vychladnout. Scedíme a necháme okapat.
- 2Vychladlé maso nakrájíme na jemné plátečky a přelijeme pikantní omáčkou.
- 3Příprava omáčky:
- 4Do misky nalijeme ocet a olej, přidáme lžíci pikantní hořčice a přisypeme nadrobno posekanou cibulku a petrželku. Vše dobře promícháme a podáváme vychlazené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.