Hovězí pečeně na zelenině s vínem II

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
7

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
191 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
7 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
974 mg
Cukr
728 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso omyjeme, očistíme a naklepeme. Do masa uděláme otvory nožem a naplníme je směsí ze sardelové pasty, citrónové kůry a nasekaných natí.
  • 2
    Máslo rozehřejeme a takto připravené maso na něm osmažíme ze všech stran.
  • 3
    Cibuli a mrkev očistíme, nakrájíme a přidáme k masu. Mírně osmahneme, poté podlijeme a necháme péct. Dle potřeby mírně podléváme vývarem a ke konci pečení podlijeme maso vínem.
  • 4
    Šťávu zahustíme moučným máslem (kulička ze lžičky másla a mouky) a povaříme.
  • 5
    Maso vyjmeme, nakrájíme a šťávu prolisujeme.
  • 6
    Částí omáčky maso polijeme a ostatní šťávu podáme v omáčníku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.