Hovězí pečeně na zelenině s vínem II
75 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaPetržel - nať
- 1decilitrVíno červené
- 4kusyPepř černý celý
- 1lžičkaCitronová kůra
- 750gramůHovězí maso zadní
- 0,25litrHovězí vývar základní
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPažitka
- 1kusMrkev kořen
- 1lžičkaSardelová pasta
Počet porcí:
7Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
191 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
7 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
974 mg
Cukr
728 mg
Postup přípravy
- 1Maso omyjeme, očistíme a naklepeme. Do masa uděláme otvory nožem a naplníme je směsí ze sardelové pasty, citrónové kůry a nasekaných natí.
- 2Máslo rozehřejeme a takto připravené maso na něm osmažíme ze všech stran.
- 3Cibuli a mrkev očistíme, nakrájíme a přidáme k masu. Mírně osmahneme, poté podlijeme a necháme péct. Dle potřeby mírně podléváme vývarem a ke konci pečení podlijeme maso vínem.
- 4Šťávu zahustíme moučným máslem (kulička ze lžičky másla a mouky) a povaříme.
- 5Maso vyjmeme, nakrájíme a šťávu prolisujeme.
- 6Částí omáčky maso polijeme a ostatní šťávu podáme v omáčníku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.