Hovězí plátek s bylinkami
75 min.
Ingredience
- 800gramůHovězí maso zadní
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1hrstKopr čerstvý
- 1hrstRukola
- 1hrstBazalka
- 1hrstPetržel kudrnka
- 2stroužkyČesnek
- 100gramůAnglická slanina
- 3lžíceStrouhanka
- 2kusyCibule
- 4decilitryVíno bílé
- 1decilitrVoda pitná
- 125gramůMáslo čerstvé
- 2,5decilitryHovězí vývar základní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
744 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
48 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Hovězí maso omyjeme, osušíme, naporcujeme, opepříme a osolíme.
- 2Pekáč vymažeme olejem, vložíme do něj maso, podlijeme trochou vývaru a pečeme v troubě, předehřáté na 220°C.
- 3Česnek oloupeme a prolisujeme. Slaninu nakrájíme na kostičky.
- 4Petrželku, bazalku, rukolu a kopr opláchneme pod studenou vodou, necháme okapat a nasekáme najemno, pak v míse smícháme s česnekem, kostičkami slaniny a strouhankou. Směsí během pečení potíráme maso a do pekáče přiléváme víno. Po 30 minutách pečení ještě k masu přisypeme najemno nakrájenou cibuli.
- 5Když je maso měkké - přibližně za 1 hodinu, vyjmeme ho a necháme přikryté s míse a v teple. Do omáčky v pekáči vmícháme máslo, podle chuti ji opepříme a osolíme a necháme ještě krátce nepřikrytou provařit.
- 6Maso podáváme s omáčkou, vhodnou přílohou jsou bramboráčky nebo smažené bramborové hranolky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.