Hovězí plátek s bylinkami

75 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
744 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
48 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí maso omyjeme, osušíme, naporcujeme, opepříme a osolíme.
  • 2
    Pekáč vymažeme olejem, vložíme do něj maso, podlijeme trochou vývaru a pečeme v troubě, předehřáté na 220°C.
  • 3
    Česnek oloupeme a prolisujeme. Slaninu nakrájíme na kostičky.
  • 4
    Petrželku, bazalku, rukolu a kopr opláchneme pod studenou vodou, necháme okapat a nasekáme najemno, pak v míse smícháme s česnekem, kostičkami slaniny a strouhankou. Směsí během pečení potíráme maso a do pekáče přiléváme víno. Po 30 minutách pečení ještě k masu přisypeme najemno nakrájenou cibuli.
  • 5
    Když je maso měkké - přibližně za 1 hodinu, vyjmeme ho a necháme přikryté s míse a v teple. Do omáčky v pekáči vmícháme máslo, podle chuti ji opepříme a osolíme a necháme ještě krátce nepřikrytou provařit.
  • 6
    Maso podáváme s omáčkou, vhodnou přílohou jsou bramboráčky nebo smažené bramborové hranolky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.