Hovězí plátky po provensálsku

180 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
584 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
38 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí maso zbavené loje, kližek a šlach nakrájíme na 8 plátků, naklepeme, na oleji opečeme z obou stran do zlatova.
  • 2
    Maso vyjmeme, do tuku dáme zpěnit nadrobno pokrájenou cibuli. Když zrůžoví, přisypeme mouku a za stálého míchání vytvoříme světlou jíšku. Tu zalijeme vývarem, chvíli povaříme na řídkou omáčku, plátky masa vrátíme do kastrolu, osolíme, opepříme, dochutíme rozdrceným česnekem, přikryjeme pokličkou a v troubě dusíme do měkka.
  • 3
    Papriky zbavíme stopek i semen, vhodíme do vařící vody a 6 minut povaříme. Necháme okapat, poté pokrájíme na proužky.
  • 4
    Rajčata spaříme, oloupeme, překrojíme, vymačkáme a pokrájíme.
  • 5
    V pánvi rozehřejeme máslo, v něm papriky s rajčaty podusíme, osolíme a podle chuti připepříme.
  • 6
    Plátky masa narovnáme na talíře, na ně navrstvíme papriko-rajčatovou směs a přelijeme šťávou.
  • 7
    Porce posypeme sekanou petrželkou. Jako přílohu podáváme vařené brambory.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.