Hovězí plátky po provensálsku
180 min.
Ingredience
- 1200gramůHovězí kýta
- 120gramůOlej rostlinný
- 2kusyCibule
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 250mililitrůVývar z hovězích kostí
- 2lžičkySůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 4stroužkyČesnek
- 1litrVoda pitná
- 3kusyPaprika zelená
- 5kusůRajčata
- 60gramůMáslo čerstvé
- 2lžícePetržel - nať
- 600gramůBrambory vařené
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
584 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
38 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Hovězí maso zbavené loje, kližek a šlach nakrájíme na 8 plátků, naklepeme, na oleji opečeme z obou stran do zlatova.
- 2Maso vyjmeme, do tuku dáme zpěnit nadrobno pokrájenou cibuli. Když zrůžoví, přisypeme mouku a za stálého míchání vytvoříme světlou jíšku. Tu zalijeme vývarem, chvíli povaříme na řídkou omáčku, plátky masa vrátíme do kastrolu, osolíme, opepříme, dochutíme rozdrceným česnekem, přikryjeme pokličkou a v troubě dusíme do měkka.
- 3Papriky zbavíme stopek i semen, vhodíme do vařící vody a 6 minut povaříme. Necháme okapat, poté pokrájíme na proužky.
- 4Rajčata spaříme, oloupeme, překrojíme, vymačkáme a pokrájíme.
- 5V pánvi rozehřejeme máslo, v něm papriky s rajčaty podusíme, osolíme a podle chuti připepříme.
- 6Plátky masa narovnáme na talíře, na ně navrstvíme papriko-rajčatovou směs a přelijeme šťávou.
- 7Porce posypeme sekanou petrželkou. Jako přílohu podáváme vařené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.