Hovězí plátky zapečené s brambory s křenem

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
493 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
33 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí maso rozkrájíme na plátky, nařízneme okraje. Posypeme špetkou soli, opepříme, naklepeme a opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji. Opečené plátky dáme do hrnce, na stejném oleji osmažíme do zlatova na kolečka nakrájenou cibuli. Posypeme moukou, lehce osmahneme, přidáme kečup, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Do omáčky naskládáme opečené maso, vložíme do horké trouby a pod pokličkou zapékáme do poloměkka.
  • 2
    Poté na maso skládáme na tenká kolečka nakrájené oloupané brambory. Společně zapékáme do měkka, před dokončením polijeme zbylou osolenou smetanou. Vytáhneme z trouby, posypeme povrch jemně nastrouhaným křenem a jemně nasekanou petrželovou natí. Podle porcí rozdělíme jídlo na jednotlivé talíře a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.