Hovězí plátky zapečené s brambory s křenem
70 min.

Ingredience
- 600gramůHovězí maso přední
- 2špetkySůl
- 1kusCibule
- 70gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 3lžíceKečup ostrý
- 5decilitrůVoda pitná
- 600gramůBrambory
- 250gramůZakysaná smetana
- 50gramůKřen
- 20gramůPetržel - nať
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1decilitrOlej slunečnicový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
493 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
33 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Hovězí maso rozkrájíme na plátky, nařízneme okraje. Posypeme špetkou soli, opepříme, naklepeme a opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji. Opečené plátky dáme do hrnce, na stejném oleji osmažíme do zlatova na kolečka nakrájenou cibuli. Posypeme moukou, lehce osmahneme, přidáme kečup, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Do omáčky naskládáme opečené maso, vložíme do horké trouby a pod pokličkou zapékáme do poloměkka.
- 2Poté na maso skládáme na tenká kolečka nakrájené oloupané brambory. Společně zapékáme do měkka, před dokončením polijeme zbylou osolenou smetanou. Vytáhneme z trouby, posypeme povrch jemně nastrouhaným křenem a jemně nasekanou petrželovou natí. Podle porcí rozdělíme jídlo na jednotlivé talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.