Hovězí polévka s bramborovými knedlíčky
135 min.
Ingredience
- 800gramůHovězí maso zadní
- 250gramůCibule
- 200gramůMrkev kořen
- 12gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 500mililitrůHovězí vývar základní
- 300gramůBrambory
- 120gramůStrouhanka
- 20gramůPetržel kudrnka
- 1kusVejce slepičí
- 30gramůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
532 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
18 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, mrkev na kolečka, maso na kostky. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, osmahneme, přiložíme maso a orestujeme ze všech stran. Osolíme, opepříme, posypeme moukou, trochu osmažíme, zalijeme vývarem, přisypeme mrkev a vaříme zvolna hodinu a půl.
- 2Mezitím připravíme knedlíčky: oloupané brambory nastrouháme na jemno, vsypeme do mísy, přidáme vejce, strouhanku, posekanou petrželku, podle chuti sůl a mletý pepř. Vytvarujeme malé knedlíčky, přidáme do polévky a 30 minut povaříme pod pokličkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.