Hovězí polévka s čočkou
150 min.
Ingredience
- Na čočku
- 2litryVoda pitná
- 400gramůČočka červená loupaná půlená
- Na hovězí polévku
- 500gramůKosti hovězí řídké
- 2litryVoda pitná
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 4gramyBobkový list
- 2kusyMrkev kořen
- 100gramůCeler řapíkatý
- 2kusyPetržel kořen
- 2lžičkyPaprika mletá sladká
- 20gramůPetržel - nať
- 2lžičkySůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
183 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
10 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
3 g
Cukr
893 mg
Postup přípravy
- 1Omyté maso dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou, přivedeme k varu. Do vařící polévky vložíme oloupanou cibuli, česnek, bobkový list, očištěnou mrkev s celerem a petrželí. Nakonec vsypeme mletou papriku. Na půl hrnec přiklopíme poklici a povaříme do změknutí masa 60 minut. Před dokončením vaření přidáme nasekanou petrželovou nať, dochutíme solí, pepřem a stáhneme z ohně.
- 2Opranou a probranou čočku namočíme do vody na 60 minut. Potom ji scedíme, dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou. Přivedeme k varu, povaříme ještě 25-30 minut až do úplného změknutí. Měkkou čočku opět scedíme, necháme okapat a vychladnout.
- 3Maso a zeleninu z vývaru nakrájíme na malé kousky, vsypeme měkkou čočku a zamícháme. Podáváme na jednotlivých teplých hlubokých talířích nebo v polévkových miskách.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.