Hovězí polévka s knedlíčky a těstovinami

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
333 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
10 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve připravíme masové knedlíčky. Z chleba odstraníme kůrku a nalámeme jej na menší kousky do misky, přilijeme mléko a necháme chvíli odstát, aby se chléb nasákl. V další misce smícháme mleté hovězí maso, česnek, 30g nastrouhaného parmezánu, petržel a vejce.
  • 2
    Z chleba vymačkáme přebytečné mléko a přidáme jej k masové směsi. Nakonec přisypeme nastrouhaný muškátový oříšek, sůl a pepř. Takto připravenou smě prohněteme a vytvoříme malé knedlíčky.
  • 3
    Osolený a opepřený hovězí vývar přivedeme k varu a vložíme do něj masové knedlíčky a těstoviny nalámané na malé kousky. Opatrně promícháme. Uvedeme opět do varu a necháme vařit 8 minut. Polévku podle chuti dokořeníme.
  • 4
    Podávame se zbylým nastrouhaným parmezánem a nasekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.