Hovězí polévka s knedlíčky a těstovinami
30 min.
Ingredience
- 1krajícChléb pšeničný (bílý)
- 1kusVejce slepičí
- 30mililitrůMléko polotučné
- 1000mililitrůHovězí vývar základní
- 90gramůTěstoviny Spaghettini
- 80gramůSýr Parmezán
- 225gramůHovězí maso mleté
- 2lžícePetržel - nať
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
333 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
10 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Nejprve připravíme masové knedlíčky. Z chleba odstraníme kůrku a nalámeme jej na menší kousky do misky, přilijeme mléko a necháme chvíli odstát, aby se chléb nasákl. V další misce smícháme mleté hovězí maso, česnek, 30g nastrouhaného parmezánu, petržel a vejce.
- 2Z chleba vymačkáme přebytečné mléko a přidáme jej k masové směsi. Nakonec přisypeme nastrouhaný muškátový oříšek, sůl a pepř. Takto připravenou smě prohněteme a vytvoříme malé knedlíčky.
- 3Osolený a opepřený hovězí vývar přivedeme k varu a vložíme do něj masové knedlíčky a těstoviny nalámané na malé kousky. Opatrně promícháme. Uvedeme opět do varu a necháme vařit 8 minut. Polévku podle chuti dokořeníme.
- 4Podávame se zbylým nastrouhaným parmezánem a nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.