Hovězí polévka s kroupami

150 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
326 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
11 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
7 g
Cukr
893 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté maso dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou, přivedeme k varu. Do vařící polévky vložíme oloupanou cibuli, česnek, bobkový list, očištěnou mrkev s celerem a petrželí. Nakonec vsypeme mletou papriku. Napůl hrnec přiklopíme poklicí a povaříme do změknutí masa 60 minut. Před dokončením vaření přidáme nasekanou petrželovou nať, dochutíme solí, pepřem a stáhneme z ohně.
  • 2
    Oprané a přebrané kroupy namočíme do vody na 60 minut. Potom je scedíme, dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou. Přivedeme k varu, potom povaříme ještě 25-30 minut až do úplného změknutí. Měkké kroupy opět scedíme a necháme okapat a vychladnout.
  • 3
    Maso a zeleninu z vývaru nakrájíme na malé kousky, vsypeme měkké kroupy a zamícháme. Podáváme na jednotlivých teplých hlubokých talířích nebo v polévkových miskách.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.