Hovězí polévka s masovo-sýrovými knedlíčky
60 min.
Ingredience
- 200gramůŠpenát listový čerstvý
- 25gramůAnglická slanina
- 200gramůHovězí maso mleté
- 55gramůSýr Parmezán
- 55gramůStrouhanka
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 3kusyVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2litryHovězí vývar základní
- 2kusyMrkev kořen
- 1kusCeler bulvový
- 1kusPažitka
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
277 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
12 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Špenát očistíme, opláchneme a vložíme do hrnce se studenou vodou. Na mírném ohni povaříme 10 minut. Poté špenát necháme okapat a najemno nakrájíme.
- 2Do mísy dáme pokrájený špenát, slaninu, mleté hovězí maso, parmezán, strouhanku, máslo, vejce, sůl a pepř a vypracujeme hmotu, ze které poté tvoříme knedlíčky.
- 3Do vařícího hovězího vývaru vložíme na kolečka nakrájenou mrkev a celer a přidáme knedlíčky. Hrnec zakryjeme pokličkou a necháme 15 minut vařit. Poté polévku rozdělíme do připravených talířů a posypeme nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.