Hovězí polévka s masovo-sýrovými knedlíčky

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
277 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
12 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Špenát očistíme, opláchneme a vložíme do hrnce se studenou vodou. Na mírném ohni povaříme 10 minut. Poté špenát necháme okapat a najemno nakrájíme.
  • 2
    Do mísy dáme pokrájený špenát, slaninu, mleté hovězí maso, parmezán, strouhanku, máslo, vejce, sůl a pepř a vypracujeme hmotu, ze které poté tvoříme knedlíčky.
  • 3
    Do vařícího hovězího vývaru vložíme na kolečka nakrájenou mrkev a celer a přidáme knedlíčky. Hrnec zakryjeme pokličkou a necháme 15 minut vařit. Poté polévku rozdělíme do připravených talířů a posypeme nasekanou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.