Hovězí polévka s masovými knedlíčky

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
193 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
12 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
232 mg
Cukr
305 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vývar z hovězích kostí před použitím dochutíme polévkovým kořením a převaříme.
  • 2
    Vepřové a hovězí maso najemno umeleme spolu se žemlí, kterou jsme zvlhčili mlékem. Přidáme vejce, rozpuštěný tuk, zhruba polovinu dávky prosáté strouhanky a prosátou mouku. Směs osolíme, opepříme a promícháme.
  • 3
    Ze směsi tvarujeme knedlíčky, vyvalujeme je v prosáté strouhance, vkládáme do části hovězího vývaru a vaříme asi 5 minut.
  • 4
    Uvařené knedlíčky vyjmeme, přelijeme studenou vodou, aby ztuhly a okapané je zalijeme trochou vývaru.
  • 5
    Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky spolu s knedlíčky až při podávání.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.