Hovězí polévka s masovými knedlíčky
35 min.
Ingredience
- 2litryVývar z hovězích kostí
- 60gramůŽemle tuková
- 13,3gramůPolévkové koření
- 100gramůHovězí výřez
- 100gramůVepřový výřez
- 20gramůTuk
- 50gramůStrouhanka
- 10gramůSůl
- 0,5gramPepř černý mletý
- 10gramůPetržel - nať
- 15gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyVejce slepičí
- 80mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
193 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
12 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
232 mg
Cukr
305 mg
Postup přípravy
- 1Vývar z hovězích kostí před použitím dochutíme polévkovým kořením a převaříme.
- 2Vepřové a hovězí maso najemno umeleme spolu se žemlí, kterou jsme zvlhčili mlékem. Přidáme vejce, rozpuštěný tuk, zhruba polovinu dávky prosáté strouhanky a prosátou mouku. Směs osolíme, opepříme a promícháme.
- 3Ze směsi tvarujeme knedlíčky, vyvalujeme je v prosáté strouhance, vkládáme do části hovězího vývaru a vaříme asi 5 minut.
- 4Uvařené knedlíčky vyjmeme, přelijeme studenou vodou, aby ztuhly a okapané je zalijeme trochou vývaru.
- 5Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky spolu s knedlíčky až při podávání.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.