Hovězí polévka s pikantními masovými kuličkami
45 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 1decilitrOlej rostlinný
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 1špetkaSkořice mletá
- 1špetkaKmín mletý
- 2litryVoda pitná
- 1hrstPetržel - nať
- 200gramůHovězí maso mleté
- 150gramůRýže loupaná
- 500gramůHovězí maso přední
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
650 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
38 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
1 g
Cukr
512 mg
Postup přípravy
- 1V misce smícháme mleté maso s vajíčkem, podle chuti opepříme, osolíme. Uděláme malé kuličky, ty v pánvi na oleji opečeme do zlatova.
- 2Hovězí maso nakrájíme na kostičky a vaříme v tlakovém hrnci 20 minut. Pak do vývaru k téměř uvařenému masu přidáme opečené kuličky, rýži a rajčatovou šťávu, vše vaříme pod tlakem ještě 10 minut. Uvařenou polévku dochutíme trochou skořice a kmínem, před podáváním posypeme omytou najemno nasekanou natí petrželky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.