Hovězí polévka s rajčaty a sýrem
170 min.
Ingredience
- 400gramůHovězí maso přední
- 1200mililitrůVoda pitná
- 40gramůMáslo čerstvé
- 120gramůCibule
- 50gramůNudle vlasové
- 500gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 60gramůSýr Čedar
- 20gramůChilli paprička
- 1špetkaŠafrán
- 40gramůPetržel - nať
- 10gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
330 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
21 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Hovězí přední maso s kostí vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, opepříme a vaříme velmi zvolna dvě hodiny. Maso obereme od kosti, nakrájíme na kostičky a vrátíme do vývaru.
- 2Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, rajčata scedíme, sýr nastrouháme, chilli papričku rozřízneme, vyškrábneme semínka a lusk posekáme na jemno.
- 3V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli s posekanou petrželkou, zpěníme, přidáme vlasové nudle a orestujeme. Přidáme rajčata, zalijeme vývarem s masem, ochutíme chilli papričkou, špetkou šafránu a povaříme do měkka.
- 4Polévku nalijeme do hlubokých talířů, posypeme sýrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.