Hovězí polévka s rýží a ředkví

150 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
450 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
7 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
132 mg
Cukr
133 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rýži namočíme na 30 minut, poté ji necháme na sítku okapat. Maso opláchneme pod tekoucí vodou, v hrnci s vodou i s oloupanou ředkví přivedeme k varu. Následně vaříme na mírném ohni ještě dalších 20 minut. Poté ředkev vyjmeme, samotné maso povaříme ještě dalších 40 minut. Vychladlý vývar scedíme přez bavlněnou utěrku. Kapradí nakrájíme na kousky asi 5 cm dlouhé, kořen zvonku opláchneme, oloupáme a pokrájíme na 6 cm dlouhé proužky, které prosolíme a namočíme do vody. Po několika minutách vodu ze zvonkových nudliček vymačkáme. Sójové klíčky opláchneme, případně okrojíme špatné konce. Přísady obou kořenících omáček smícháme.
  • 2
    Uvařenou okapanou rýži vaříme ve vodě ještě další 4 minuty, poté ještě další 3 minuty na mírnějším ohni. Když rýže nabobtná, vaříme dalších 10 minut. Uvařené maso i ředkev rozkrájíme na kousky o rozměrech 3 x 2,5cm a zalijeme je kořenicí omáčkou.
  • 3
    Kousky kapradí i kořene zvonku vsypeme na pánev a orestujeme v oleji. Na orestované kousky zvonku i kapradí vsypeme očištěné sójové klíčky, zalijeme vodou, ochutíme solí a přivedeme směs k varu, po třech minutách varu přidáme do polévky kořenící omáčku, zalijeme zcezeným vývarem, vsypeme okořeněné kousky masa, kousky kapradí, nudličky zvonku, sójové klíčky, povaříme dalších 10 minut. Nakonec přilijeme světlou sójovou omáčku a chvíli provaříme. Polévku podváme teplou tak, že do servírovacích misek urovnáme rýži, tu následně zalijeme polévkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.