Hovězí polévka se zeleninou
105 min.
Ingredience
- 1lžíceJečné kroupy
- 1litrHovězí vývar základní
- 2kusyRajčata
- 1lžícePolévkové koření
- 1lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
- 300gramůHovězí maso vařené
- 0,25kusCeler bulvový
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,25lžičkaNové koření mleté
- 1kusMrkev kořen
- 1lžíceOmáčka sójová
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 0,5kusPetržel kořen
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaOregano sušené
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
296 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
15 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Vařené hovězí maso nakrájíme na malé kostky. Dáme do hrnce s vývarem, přidáme krupky a vaříme při střední teplotě asi 30 minut.
- 2Během vaření lžící odstraňujeme tvořící se pěnu.
- 3Rajčata spaříme vařící vodou, oloupeme, odstraníme semínka a nakrájíme na kousky. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na drobné kostičky, cibuli nakrájíme nadrobno.
- 4V pánvi zpěníme máslo, přidáme zeleninu a cibuli a opečeme dozlatova. Do pánve přidáme rajčata a koření - sůl, mletý pepř, mleté nové koření, sušené oregano, sójovou omáčku, polévkové koření, worcestrovou omáčku a mletou papriku. Dobře promícháme a směs přidáme do vývaru s krupkami. Vaříme ještě dalších 30 minut.
- 5Polévku podáváme horkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.