Hovězí ragú
145 min.
Ingredience
- 120gramůCibule
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1500gramůHovězí kýta
- 60gramůSlanina vepřová
- 30gramůMáslo čerstvé
- 36mililitrůOlej olivový
- 30gramůCeler řapíkatý
- 30gramůPaprika červená
- 200gramůPórek
- 185mililitrůVíno červené
- 375mililitrůHovězí vývar základní
- 185mililitrůPassata (drcená rajčata)
- 2gramyOregano sušené
- 6gramůBazalka
- 80gramůMrkev kořen
- 60mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2stroužkyČesnek
- 6gramůPetržel kudrnka
- 12gramůProtlak rajčatový
- 1špetkaPepř cayenský
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
730 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
47 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do masa uděláme hlubší zářezy a naplníme je kousky špeku.
- 2Maso opečeme na rozpáleném oleji s máslem do zhnědnutí. Osolíme a opepříme.
- 3Cibuli, mrkev, celer a pórek pokrájíme na drobné kousky a společně s česnekem a kayenským pepřem přidáme k masu. Vše necháme 10 minut smažit.
- 4Poté přilijeme víno a za vysoké teploty necháme vyvařit. Pak přidáme rajčatový protlak a vývar a vaříme 30 minut.
- 5K omáčce přidáme passatu, bazalku, oregano. Dochutíme solí a pepřem. Přiklopíme pokličkou a vaříme cca 60 minut do změknutí masa.
- 6Uvařené maso vyjmeme z omáčky, necháme odležet 10 minut a až poté krájíme na jednotlivé porce.
- 7Do hotové omáčky vmícháme smetanu a pokrájenou petržel.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.