Hovězí ragú

145 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
730 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
47 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do masa uděláme hlubší zářezy a naplníme je kousky špeku.
  • 2
    Maso opečeme na rozpáleném oleji s máslem do zhnědnutí. Osolíme a opepříme.
  • 3
    Cibuli, mrkev, celer a pórek pokrájíme na drobné kousky a společně s česnekem a kayenským pepřem přidáme k masu. Vše necháme 10 minut smažit.
  • 4
    Poté přilijeme víno a za vysoké teploty necháme vyvařit. Pak přidáme rajčatový protlak a vývar a vaříme 30 minut.
  • 5
    K omáčce přidáme passatu, bazalku, oregano. Dochutíme solí a pepřem. Přiklopíme pokličkou a vaříme cca 60 minut do změknutí masa.
  • 6
    Uvařené maso vyjmeme z omáčky, necháme odležet 10 minut a až poté krájíme na jednotlivé porce.
  • 7
    Do hotové omáčky vmícháme smetanu a pokrájenou petržel.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.