Hovězí ragú s okurkami
155 min.
Ingredience
- 120gramůCibule
- 500gramůHovězí maso zadní
- 80gramůSádlo škvařené
- 2lžičkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 150mililitrůOcet vinný
- 1kusBobkový list
- 5gramůTymián čerstvý
- 25gramůOkurky
- 40gramůStrouhanka
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2stroužkyČesnek
- 10gramůPetržel kudrnka
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
425 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
26 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Hovězí maso vložíme do hrnce, podlijeme vodou, osolíme a vaříme doměkka asi hodinu a půl. Scedíme a maso nakrájíme na nudličky. Vývar budeme ještě potřebovat.
- 2Na pánvi rozehřejeme sádlo, přisypeme nakrájenou cibuli a usmažíme dozlatova. Přisypeme mouku a za občasného míchání necháme zezlátnout. Podlijeme vývarem z hrnce, octem, osolíme, opepříme, přidáme posekanou petrželku, bobkový list, tymián a prolisovaný česnek. Povaříme 10 minut.
- 3Do pekáčku vložíme nakrájené maso, zalijeme omáčkou z pánve, přimícháme kyselé okurky nakrájené na kostičky, povrch posypeme strouhankou a dáme zapéct. Pečeme 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.