Hovězí ragú s rajským protlakem
80 min.
Ingredience
- 3lžíceOlej olivový
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 2kusyCibule
- 1lžíceCeler - nať
- 180gramůSlanina vepřová
- 2stroužkyČesnek
- 500gramůHovězí maso přední
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 400gramůRajčata
- 150mililitrůHovězí vývar základní
- 150mililitrůVíno červené
- 2lžičkyOregano sušené
- 0,5lžičkaMuškátový oříšek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
648 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
47 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Celerovou nať propláchneme pod tekoucí vodou a nasekáme nadrobno.
- 2Cibuli, česnek, slaninu a rajčata pokrájíme na drobné kousky. Hovězí maso krájíme na kostky, velké cca 2 x 2cm.
- 3Na pánvi rozehřejeme olej s máslem, na rozehřátém tuku orestujeme nakrájenou cibuli se slaninou a s celerem. Potom k orestované slanině a zelenině přidáme nakrájený česnek i kousky hovězího masa, za stálého míchání opékáme, dokud kousky masa nezhnědnou, dále mícháme, směs opékáme ještě dalších 10 minut. Po této době posypeme maso lžící hladké mouky, přidáme rajčatový protlak a za důkladného promíchávání vaříme asi 2 minuty. Přisypeme pokrájená rajčata, zalijeme 150 ml hovězího vývaru, 150 ml červeného vína a za stálého míchání přivedeme směs k varu. Po dosažení varu omáčku ochutíme špetkou pepře, soli, dvěma lžičkami oregána a 1/2 lžičky muškátového oříšku. Ochucenou omáčku vaříme 45 minut na mírném ohni za občasného míchání. Tuto masovou omáčku servírujeme teplou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.