Hovězí řízky nadivoko
95 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí maso zadní
- 60gramůMouka pšeničná hladká
- 80gramůMrkev kořen
- 80gramůCeler bulvový
- 80gramůPetržel kořen
- 2kusyBobkový list
- 3kusyNové koření celé
- 1kusCibule
- 120mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 150mililitrůZakysaná smetana
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1,5lžíceCukr krupice
- 600mililitrůVoda pitná
- 60gramůMáslo čerstvé
- 50gramůSádlo škvařené
- 3kusyPepř černý celý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
683 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
49 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a obalíme v 30 g mouky. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na nudličky, cibuli oloupeme a pokrájíme nadrobno.
- 2Řízky osmažíme z obou stran na másle dozlatova. Usmažené řízky vyjmeme a držíme na teple. Do výpeku přidáme sádlo a zpěníme na něm cibuli. Poté k cibuli přidáme zeleninu, koření a ještě chvíli smažíme. Do směsi vrátíme řízky, zalijeme horkou vodou, přidáme ocet a pod poklicí na mírném plameni dusíme, až je maso měkké. Podle potřeby přilijeme horkou vodu.
- 3Udušené maso vyjmeme, šťávu zahustíme zbylou moukou, kterou jsme rozšlehali ve smetaně a za stálého míchání, na mírném ohni vaříme alespoň 5 minut. Na závěr přidáme zakysanou smetanu a cukr. Omáčku poté přecedíme a přelijeme jí řízky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.