Hovězí řízky pečené na pivu
75 min.

Ingredience
- 700gramůHovězí maso zadní
- 6stroužkůČesnek
- 2kusyCibule
- 250mililitrůPivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 300mililitrůHovězí vývar základní
- 80gramůStrouhanka
- 2kusyVejce slepičí
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 30mililitrůMléko plnotučné
- 30mililitrůOlej rostlinný
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
482 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
23 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Maso rozkrájíme na silnější řízky, lehce naklepeme, osolíme, opepříme. Česnek rozdrtíme, cibuli nakrájíme na výseče.
- 2Maso obalíme ve strouhance, dobře ji do masa vmáčkneme, namáčíme ve vejcích rozšlehaných s mlékem a na másle zprudka smažíme z obou stran do zlatova. Usmažené řízky vložíme do pekáče vytřeného olejem, přilijeme výpek, vývar a víno. Přidáme česnek, cibuli, v předehřáté troubě pečeme, až bude maso měkké. Přeléváme výpekem, podle potřeby přilijeme horkou vodu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.