Hovězí řízky ve strouhance

145 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1406 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
120 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté maso nakrájíme na silnější plátky, mírně naklepeme, osolíme a opepříme. Každý řízek nejméně 3x naklepeme ve strouhance.
  • 2
    Potom řízky obalíme v rozšlehaných vejcích a usmažíme na pánvi na rozpáleném oleji.
  • 3
    Usmažené řízky urovnáme do pekáčku.
  • 4
    Na pánvi na oleji dozlatova usmažíme nakrájenou cibuli a vždy lžičkou položíme na řízek.
  • 5
    Na pánev s rozpáleným olejem přidáme hořčici, vegetu, papriku a vše zalijeme horkou vodou. Šťávu nalijeme na řízky, pekáč vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme asi 2 hodiny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.