Hovězí řízky ve strouhance
145 min.
Ingredience
- 3kusyCibule
- 1000gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 1hrnekStrouhanka
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaVegeta
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1hrnekVoda pitná
- 4kusyVejce slepičí
- 1lžičkaHořčice
- 300mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1406 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
120 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na silnější plátky, mírně naklepeme, osolíme a opepříme. Každý řízek nejméně 3x naklepeme ve strouhance.
- 2Potom řízky obalíme v rozšlehaných vejcích a usmažíme na pánvi na rozpáleném oleji.
- 3Usmažené řízky urovnáme do pekáčku.
- 4Na pánvi na oleji dozlatova usmažíme nakrájenou cibuli a vždy lžičkou položíme na řízek.
- 5Na pánev s rozpáleným olejem přidáme hořčici, vegetu, papriku a vše zalijeme horkou vodou. Šťávu nalijeme na řízky, pekáč vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme asi 2 hodiny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.