Hovězí roláda se zeleným pepřem a sýrem
35 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí maso zadní
- 200gramůSýr Niva (Rokfór)
- 60gramůŠunka dušená
- 30mililitrůOlej olivový
- 4lžičkyNakládaný zelený pepř
- 2špetkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200gramůKarotka
- 40gramůCukr krupice
- 30gramůMáslo čerstvé
- 400gramůBrambory
- 10gramůPažitka
- 100mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
641 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
22 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
4 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Nivu nastrouháme na hrubém struhadle a smícháme s pepřem. Maso naklepeme na plátky, osolíme a opepříme. Brambory oloupeme a pokrájíme na menší kousky. Karotku očistíme, z natě ponecháme cca 1 cm. Pažitku omyjeme a nasekáme na jemné kousky.
- 2Brambory přendáme do hrnce s vodou, osolíme a uvedeme k varu. Uvaříme doměkka. Stejně postupujeme s karotkou. Nivu s pepřem vytvarujeme do válečku o průměru 3 cm, rozkrájíme na 4 kusy. Každý kousek obalíme šunkou a poté plátkem masa. Zajistíme párátky. Olej rozpálíme a závitky na něm zprudka osmahneme. Poté maso přeskládáme do zapékací mísy a necháme péct 10 minut při 190 °C. Mezitím si rozpálíme máslo, zaprášíme jej cukrem a přidáme vařené karotky. Necháme zprudka restovat 4 minuty. Uvařené brambory slijeme, rozmixujeme na kaši a vmícháme nasekanou pažitku a mléko. Osolíme dle potřeby. Opečené závitky překrojíme šikmo na poloviny a servírujeme s bylinkovou kaší a s karotkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.