Hovězí roštěná po švábsku
110 min.
Ingredience
- 800mililitrůVoda pitná
- 200mililitrůMléko polotučné
- 30gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 150gramůTuk
- 150gramůZelenina kořenová
- 10gramůKapary sterilované
- 1400gramůBrambory
- 50gramůCitrony
- 100gramůCibule
- 30gramůHořčice
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 750gramůHovězí roštěnka níz. peč.
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
421 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
27 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
4 g
Cukr
428 mg
Postup přípravy
- 1Hovězí roštěnec (nebo zadní hovězí) opláchneme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Mírně je naklepeme, osolíme a opepříme.
- 2Plátky rychle opečeme na třetině tuku po obou stranách.
- 3Očištěnou kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky a zpěníme na zbývajícím tuku. Přidáme omytý citron nakrájený na kolečka, hořčici a mírně podlijeme horkou vodou. Necháme povařit.
- 4Do základu vložíme opečené maso a pod poklicí dusíme doměkka. Během dušení vše občas promícháme a doléváme teplou vodou.
- 5Téměř měkké plátky přendáme do čisté nádoby a navršíme na ně syrové oloupané brambory, nakrájené na plátky.
- 6Šťávu z masa vydusíme na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou a mlékem, rozšleháme a povaříme.
- 7Nakonec šťávu procedíme na maso, přidáme jemně rozsekané kapary a zvolna dusíme doměkka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.