Hovězí roštěná po švábsku

110 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
421 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
27 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
4 g
Cukr
428 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí roštěnec (nebo zadní hovězí) opláchneme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Mírně je naklepeme, osolíme a opepříme.
  • 2
    Plátky rychle opečeme na třetině tuku po obou stranách.
  • 3
    Očištěnou kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky a zpěníme na zbývajícím tuku. Přidáme omytý citron nakrájený na kolečka, hořčici a mírně podlijeme horkou vodou. Necháme povařit.
  • 4
    Do základu vložíme opečené maso a pod poklicí dusíme doměkka. Během dušení vše občas promícháme a doléváme teplou vodou.
  • 5
    Téměř měkké plátky přendáme do čisté nádoby a navršíme na ně syrové oloupané brambory, nakrájené na plátky.
  • 6
    Šťávu z masa vydusíme na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou a mlékem, rozšleháme a povaříme.
  • 7
    Nakonec šťávu procedíme na maso, přidáme jemně rozsekané kapary a zvolna dusíme doměkka.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.