Hovězí roštěná s cibulkou
85 min.
Ingredience
- 200gramůCibule
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžícePetržel - nať
- 600gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 600gramůBrambory
- 30mililitrůOlej rostlinný
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1,2litryVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
608 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
41 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na roštěnky, okraje nařízneme a maso naklepeme, osolíme, opepříme a mírně potřeme olejem. Necháme asi 2 hodiny odležet.
- 2Celé, oloupané brambory uvaříme ve vroucí osolené vodě téměř doměkka a scedíme je.
- 3Roštěnky zprudka opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji, přidáme máslo a oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli. Snížíme příkon tepla a roštěnky s cibulí smažíme dorůžova. Zároveň s cibulí přidáme k masu i uvařené brambory a opečeme je.
- 4Roštěnky upravíme na talíře, obložíme opečenými bramborami a ozdobíme kolečky cibule a nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.