Hovězí roštěnec s ančovičkovou omáčkou
35 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 6kusůCibulka jarní
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaLimetková kůra
- 2lžíceOcet vinný červený
- 2lžícePažitka
- 0,5lžičkaTymián čerstvý
- 0,5lžičkaBazalka
- 1lžíceOlej olivový
- 2kusyAnčovičky konzervované
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
420 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
27 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
961 mg
Cukr
765 mg
Postup přípravy
- 1Hovězí roštěnec omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky a vložíme do mísy. Přilijeme olivový olej, na jemno nasekaný tymián a bazalku, mísu zakryjeme a uložíme na 60 minut marinovat do chladničky.
- 2Pánev rozpálíme, maso vyjmeme z marinády a na rozpálené pánvi opékáme z obou stran. Maso vyjmeme a udržujeme v teple.
- 3Do pánve vložíme na kolečka nakrájenou jarní cibulku s česnekem, osmahneme a přidáme ančovičky, restujeme ještě minutu. Přidáme konzervovaná rajčata, limetkovou kůru, ocet a vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Nakonec přimícháme najemno nasekanou pažitku, osolíme a opepříme.
- 4Steaky servírujeme na připravené talíře a přelijeme omáčkou z ančoviček.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.