Hovězí roštěnec s ančovičkovou omáčkou

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
420 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
27 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
961 mg
Cukr
765 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí roštěnec omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky a vložíme do mísy. Přilijeme olivový olej, na jemno nasekaný tymián a bazalku, mísu zakryjeme a uložíme na 60 minut marinovat do chladničky.
  • 2
    Pánev rozpálíme, maso vyjmeme z marinády a na rozpálené pánvi opékáme z obou stran. Maso vyjmeme a udržujeme v teple.
  • 3
    Do pánve vložíme na kolečka nakrájenou jarní cibulku s česnekem, osmahneme a přidáme ančovičky, restujeme ještě minutu. Přidáme konzervovaná rajčata, limetkovou kůru, ocet a vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Nakonec přimícháme najemno nasekanou pažitku, osolíme a opepříme.
  • 4
    Steaky servírujeme na připravené talíře a přelijeme omáčkou z ančoviček.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.