Hovězí roštěnec s ementálem

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
659 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
43 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
563 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí roštěnec omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Osolíme, posypeme steakovým kořením, troškou rozmarýnu. Na pánvi rozpálíme polovinu slunečnicového oleje a steaky na něm z obou stran důkladně opečeme. Pak je vyjememe a udržujeme v teple.
  • 2
    Na pánev přidáme zbytek slunečnicového oleje a najemno nasekanou červenou cibuli, česnek na něm orestujeme. Papriku omyjeme, zbavíme semen a nakrájíme na proužky, houby očistíme a pokrájíme na plátky. Papriku s houby přidáme k cibuli s česnekem, 5 minut restujeme.
  • 3
    Poté přidáme na čtvrtky nakrájená cherry rajčátka, rajčatový protlak, bazalku a 5 minut povaříme.
  • 4
    Nakonec přilijeme bílé víno a zeleninový vývar a povaříme. Omáčka musí zhoustnout.
  • 5
    Rozpálíme grilovací pánev, vložme na ni steaky a navrch každého plátku masa položíme plátek ementálu. Malou chvilku grilujeme a ihned poté servírujeme na připravené talíře, přelijeme hotovou omáčkou a posypeme na jemno nasekanout bazalkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.