Hovězí roštěnky na česneku
70 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaVegeta
- 2lžíceStrouhanka
- 1decilitrPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2lžíceOmáčka sójová
- 3stroužkyČesnek
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
404 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
27 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
242 mg
Cukr
238 mg
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na plátky, na okrajích nařízneme, naklepeme a osolíme. Roštěnky poprášíme moukou a opečeme je po obou stranách na oleji.
- 2Přidáme česnek nakrájený na plátky, sójovou omáčku, pepř a vegetu. Podlijeme trochou vody a dusíme doměkka. Při dušení maso obracíme a podléváme vodou.
- 3Měkké roštěnky vyjmeme, do šťávy přidáme strouhanku a pivo a za stálého míchání přivedeme k varu. Vložíme zpět roštěnky a krátce je podusíme.
- 4Podáváme s bramborovými knedlíky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.