Hovězí s bramborem na bylinkách
195 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 4lžíceProvensálské koření
- 800gramůHovězí svíčková
- 400gramůRajčata
- 80mililitrůOlej stolní
- 300mililitrůVíno červené
- 1kilogramBrambory vařené
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 1lžícePetržel - nať
- 1kusBazalka
- 6stroužkůČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
777 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
21 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
7 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Maso nasolíme a necháme 1 hodinu uležet. Potom ho utřeme dosucha a svážeme jako rolku, potřeme olejem, opepříme a obalíme do alobalu s kořením. V pekáči rolku polijeme olejem, podlijeme vínem, přidáme čtvrtky cibule, stroužky česneku a kousky rajčat. Vše dusíme zakryté 1 a 1/2 hodiny na 180 °C doměkka.
- 2Maso poté necháme 10 minut stát pod alobalem. 8 lístků bazalky a trochu petrželky nasekáme nadrobno a nasypeme na maso.
- 3Výpek v hrnci povaříme, až se zredukuje na polovinu.
- 4Maso okamžitě podáváme s omáčkou a vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.