Hovězí s máslovou dýní
165 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 2kusyCeler - nať
- 2kusyMrkev kořen
- 2lžíceProtlak rajčatový sterilovaný
- 1kusRajčata
- 1kilogramHovězí zadní vařené
- 4lžíceMaizena - kukuřičný škrob
- 75mililitrůVíno červené
- 375mililitrůHovězí vývar základní
- 3lžíceOlej olivový
- 2kusyBobkový list
- 1lžičkaPaprika sladká mletá
- 1lžičkaTymián čerstvý
- 1lžičkaRozmarýn čerstvý
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 900gramůdýně máslová
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
222 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
4 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1 g
Cukr
865 mg
Postup přípravy
- 1Hovězí maso podusíme doměkka den předem.
- 2Cibuli, česnek a mrkev oloupeme a nakrájíme nadrobno. Celerovou nať také nakrájíme na jemno. Rajče spaříme v horké vodě, oloupeme, kůži vyhodíme a rajče nakrájíme na kousky. Vše smícháme s rajčatovým protlakem a smažíme na oleji. Osolíme a opepříme podle chuti.
- 3Přidáme dýni a hovězí maso nakrájené na kostičky. Přidáme papriku, tymián, rozmarýn a bobkové listy. Promícháme.
- 4Hovězí vývar osolíme, opepříme a smícháme ho s kukuřičným škrobem. Spolu s vínem to přidáme k masu. Osolíme a opepříme podle chuti. Dusíme 30 minut.
- 5Podáváme například s rýží či chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 29. 3. 2017
Hovězí s máslovou dýní
Skvělý tip 😍