Hovězí salát se zelenou omáčkou
90 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 400gramůHovězí maso zadní
- 1kusBobkový list
- 2gramyNové koření celé
- 200gramůPetržel - nať
- 500gramůZelí čínské
- 40mililitrůOcet vinný
- 5decilitrůOlej olivový
- 6gramůSůl
- 4gramyPepř černý mletý
- 1decilitrVíno bílé
- 3gramyCukr krupice
- 4plátkyChléb toastový
- 30gramůBazalka
- 150gramůMrkev kořen
- 1lžičkaSardelová pasta
- 3stroužkyČesnek
- 1kusPetržel kořen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1479 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
132 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
9 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Hovězí maso omyjeme a dáme do hrnce s vodou, přidáme cibuli a česnek vcelku, petrželovou nať, bobkový list a pár kuliček nového koření, vaříme na mírném ohni asi 30 minut. Petžel a mrkev oloupeme a nakrájíme na kolečka, přihodíme do polévky a vaříme, dokud maso není měkké.
- 2Mezitím rozebereme čínské zelí na listy, nakrájíme na tenké proužky a vložíme do mísy. Přidáme pórek nakrájený na slabá kolečka, promícháme. Když je maso uvařené, vyjmeme ho z vývaru společně s kolečky mrkve a necháme vychladnout.
- 3Mezitím si připravíme omáčku. Vinný ocet zředíme 4 lžícemi vody a vlijeme do mixéru. Přidáme toastový chléb, petržel a bazalku, olej a sardelovou pastu, trochu cukru, sůl a pepř, bílé víno, rozmixujeme dohladka.
- 4Vystydlé maso nakrájíme na kostičky, vmícháme vařenou mrkev a celé přidáme do mísy s čínským zelím. Na závěr zalijeme zelenou omáčkou a promícháme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.