Hovězí se slaninou a česnekem

275 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1558 kcal
Bílkoviny
97 g
Tuky
83 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí nakrájíme na větší kousky, slaninu na plátky, cibule na kolečka a parmezán nastrouháme.
  • 2
    Houby namočíme na půl hodiny do teplé vody, pak je scedíme a vodu i houby uchováme zvlášť stranou. Tři stroužky česneku nakrájeného na plátky prošpikujeme do hovězího, slaninu taktéž. Maso osolíme a opepříme.
  • 3
    Na oleji opečeme maso z obou stran. Pak ho vyjmeme a do kastrůlku k oleji uložíme cibuli a smažíme ji dohněda. Pak přidáme i maso a zbytek stroužků česneku, které nejprve prolisujeme. Přilijeme víno, protlak, houby, skořici, rozmarýn, bobkový list, sůl a pepř. Směs vaříme asi půl hodiny a neustále mícháme. Pak vlijeme vodu z hub a čistou vodu, aby bylo maso zakryté. Ve varu směs dusíme tři hodiny, až se maso začne rozpadávat.
  • 4
    Makarony uvaříme podle návodu na obalu. Podáváme je s masem, obojí zalijeme přecezenou omáčkou a posypeme sýrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.