Hovězí se slaninou a česnekem
275 min.
Ingredience
- 400gramůAnglická slanina
- 60mililitrůOlej olivový
- 2kusyCibule
- 310mililitrůVíno bílé
- 1špetkaSkořice mletá
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 0,67šálekSýr Parmezán
- 1špetkaPepř černý mletý
- 30gramůHouby čerstvé
- 1kilogramHovězí libové
- 1lžičkaBobkový list
- 1špetkaRozmarýn čerstvý
- 6stroužkůČesnek
- 400gramůŠpagety, Makarony
- 4litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1558 kcal
Bílkoviny
97 g
Tuky
83 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Hovězí nakrájíme na větší kousky, slaninu na plátky, cibule na kolečka a parmezán nastrouháme.
- 2Houby namočíme na půl hodiny do teplé vody, pak je scedíme a vodu i houby uchováme zvlášť stranou. Tři stroužky česneku nakrájeného na plátky prošpikujeme do hovězího, slaninu taktéž. Maso osolíme a opepříme.
- 3Na oleji opečeme maso z obou stran. Pak ho vyjmeme a do kastrůlku k oleji uložíme cibuli a smažíme ji dohněda. Pak přidáme i maso a zbytek stroužků česneku, které nejprve prolisujeme. Přilijeme víno, protlak, houby, skořici, rozmarýn, bobkový list, sůl a pepř. Směs vaříme asi půl hodiny a neustále mícháme. Pak vlijeme vodu z hub a čistou vodu, aby bylo maso zakryté. Ve varu směs dusíme tři hodiny, až se maso začne rozpadávat.
- 4Makarony uvaříme podle návodu na obalu. Podáváme je s masem, obojí zalijeme přecezenou omáčkou a posypeme sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.