Hovezí se zeleninou a kešu oříšky
20 min.
Ingredience
- 350gramůHovězí kýta
- 40mililitrůOmáčka sójová
- 40mililitrůOlej sezamový
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2lžičkyMaizena - kukuřičný škrob
- 40gramůOřechy Kešu
- 10gramůPetržel - nať
- 1kusOkurky nakládané
- 1kusPórek
- 1kusPaprika červená
- 1kusLimetka
- 40mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
489 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
35 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1V misce si smícháme sůl, pepř a sójovou omáčku se sezamovým olejem. Maso pokrájíme na nudličky a smícháme se směsí v misce. Důkladně promícháme, dáme do ledničky a necháme 30 minut odležet.
- 2Mezitím si stranou nasekáme petržel, kešu nasekáme nadrobno. Okurku pokrájíme na kolečka, která ještě rozpůlíme. Pórek nakrájíme na kolečka.
- 3Wok pánev rozpálíme na prudkém ohni a nalijeme do pánve olej. Poté přidáme maso a za stálého míchání 2-3 minuty opékáme. Dále přidáme všechny zbylé suroviny a opékáme další 2 minuty. Na závěr vložíme šťávu z limetky, pořádně promícháme, další 2 minuty opékáme na prudkém ohni za stálého míchání a ihned poté podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.