Hovězí špalíčky na zelenině
75 min.
Ingredience
- 1kilogramHovězí maso přední
- 2kusyCibule
- 3stroužkyČesnek
- 100gramůPaprika zelená
- 150gramůKečup ostrý
- 150gramůSádlo škvařené
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 20gramůBobkový list
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 0,5litrSmetana 33% (šlehačka)
- 3lžičkyKari koření
- 4kusyFeferony
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 3litryVývar z hovězích kostí
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
762 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
61 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Maso umyjeme, nakrájíme na širší nudličky a v hrnci na rozpáleném sádle zprudka opečeme. Přidáme nakrájenou cibuli, na kolečka nakrájený česnek, osmahneme dozlatova, posypeme sladkou paprikou, rychle promícháme, a zalijeme vývarem.
- 2Pod poklicí necháme dusit přibližně 30 minut. Do směsi přidáme na kolečka nakrájenou papriku, nakrájené feferonky, bobkový list, kari koření, vylijeme kečup, osolíme opepříme a dusíme doměkka, asi 20 minut
- 3Před dokončením vaření do smetany vmícháme mouku, rozšleháme a chvíli povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.