Hovězí špízy Turgloff
30 min.
Ingredience
- 1lžícePetržel - nať
- 500gramůRajčata
- 1stroužekČesnek
- 600gramůHovězí maso zadní
- 200gramůPaprikové lusky čerstvé
- 200gramůCibule
- 2lžíceCitronová šťáva
- 2špetkySůl celerová
- 2špetkySůl estragonová
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
496 kcal
Bílkoviny
69 g
Tuky
14 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
5 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Oloupaná, zrníček zbavená rajčata rozmačkáme a zvolna podusíme na pánvi spolu s rozdrceným česnekem. Směs mírně osolíme a opepříme.
- 2Maso, očištěné papriky a cibule nakrájíme na kousky a střídavě napichujeme na jehly.
- 3Připravené špízy opékáme v troubě pod grilem asi 10 minut.
- 4Před podáváním maso a zeleninu stáhneme z jehle, pokapeme citronovou šťávou a osolíme celerovou a estragonovou solí.
- 5Na každý talíř nalijeme trochu rajčatovo-česnekové omáčky.
- 6Pokrm podáváme ozdobený nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.