Hovězí srdce s hořčičnou omáčkou
100 min.
Ingredience
- 1kilogramHovězí srdce
- 150gramůSádlo škvařené
- 60gramůMáslo čerstvé
- 2lžičkySůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 2kusyCibule
- 60gramůMouka pšeničná hladká
- 2lžíceHořčice
- 4lžíceOcet kvasný lihový
- 250mililitrůVoda pitná
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
565 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
42 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
702 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Rozpůlené hovězí srdce zbavíme loje a blan, vypereme pod tekoucí vodou a nakrájíme na kostky.
- 2V kastrole rozpálíme sádlo, přidáme nakrájené srdce a opečeme dozlatova. Maso vyjmeme, do výpeku přidáme máslo a nadrobno nakrájenou cibuli. Když začne zlátnout, maso vrátíme, přidáme mouku, sůl, pepř, hořčici a ocet, zalijeme vodou a přivedeme k varu.
- 3Přikryjeme pokličkou a dáme dusit do rozehřáté trouby, dokud maso nezměkne.
- 4Před podáváním do omáčky vmícháme smetanu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.