Hovězí steak na víně

66 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
318 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
13 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Předem připravíme salsu z nadrobno nakrájených oloupaných rajčat, smíchaných s drobně pokrájenou cibulí, lžící olivového oleje, na jemno nasekaným koriandrem, lžičkou soli a pepře. Uložíme ji zatím do chladu.
  • 2
    Nasolené 4 porce masa (cca 120 g/porce) vložíme do směsi červeného vína, octa, česneku a marinujeme po dobu 30ti minut.
  • 3
    Po uplynutí doby, určené k marinování, smažíme porce masa bez marinády na rozpáleném tuku 2 minuty na každé straně. Poté přidáme marinádu, smažíme ještě minutu po každé straně. Marináda by se měla téměř odpařit, maso bude středně propečené. Steaky, přelité salzou z rajčat, servírujeme na předehřátém talíři.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.