Hovězí steak na víně
66 min.
Ingredience
- 480gramůHovězí svíčková
- 250gramůRajčata
- 50gramůCibule
- 2lžíceKoriandr celý
- 3lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 100mililitrůVíno červené
- 20mililitrůBalsamico ocet
- 2stroužkyČesnek
- 50mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
318 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
13 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Předem připravíme salsu z nadrobno nakrájených oloupaných rajčat, smíchaných s drobně pokrájenou cibulí, lžící olivového oleje, na jemno nasekaným koriandrem, lžičkou soli a pepře. Uložíme ji zatím do chladu.
- 2Nasolené 4 porce masa (cca 120 g/porce) vložíme do směsi červeného vína, octa, česneku a marinujeme po dobu 30ti minut.
- 3Po uplynutí doby, určené k marinování, smažíme porce masa bez marinády na rozpáleném tuku 2 minuty na každé straně. Poté přidáme marinádu, smažíme ještě minutu po každé straně. Marináda by se měla téměř odpařit, maso bude středně propečené. Steaky, přelité salzou z rajčat, servírujeme na předehřátém talíři.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.