Hovězí steak s pečenou paprikou

60 min.
Mexiko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
395 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
14 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Marináda: rozehřejeme olej, přidáme nové koření a pepř. Odstavíme, necháme vychladnout a přilijeme limetkovou šťávu. Do mísy dáme steaky a potřeme je marinádou. Přikryjeme a necháme 8 hodin chladit, občas je obrátíme.
  • 2
    Omáčka: Papriky upečeme, oloupeme a nakrájíme na nudličky. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme cibuli a 5 minut ji necháme dozlatova zpěnit.
  • 3
    Vložíme drcený česnek, nudličky papriky a 5 minut smažíme. Přidáme smetanu, část petržele a osolíme. Podusíme 3-5 minut, až se omáčka odpaří tak, že zeleninu pouze pokrývá. Potom ji odstavíme.
  • 4
    Vyndáme steaky z marinády, necháme je okapat, ale ne úpině oschnout. Podle chuti je osolíme a opepříme. Na další pánvi rozehřejeme zbylý olej, vložíme bifteky a 3-6 minut je z každé strany smažíme. Potom je pokryjeme omáčkou z opečené papriky a posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.