Hovězí steak s pečenou paprikou
60 min.
Ingredience
- 700gramůHovězí svíčková
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceOlej rostlinný
- Marináda
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 3gramyNové koření mleté
- 1gramPepř černý mletý
- 2lžíceLimetková šťáva
- Omáčka
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 60gramůCibule
- 1stroužekČesnek
- 160gramůPaprika zelená
- 160gramůPaprika červená
- 90mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 25gramůPetržel - nať
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
395 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
14 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Marináda: rozehřejeme olej, přidáme nové koření a pepř. Odstavíme, necháme vychladnout a přilijeme limetkovou šťávu. Do mísy dáme steaky a potřeme je marinádou. Přikryjeme a necháme 8 hodin chladit, občas je obrátíme.
- 2Omáčka: Papriky upečeme, oloupeme a nakrájíme na nudličky. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme cibuli a 5 minut ji necháme dozlatova zpěnit.
- 3Vložíme drcený česnek, nudličky papriky a 5 minut smažíme. Přidáme smetanu, část petržele a osolíme. Podusíme 3-5 minut, až se omáčka odpaří tak, že zeleninu pouze pokrývá. Potom ji odstavíme.
- 4Vyndáme steaky z marinády, necháme je okapat, ale ne úpině oschnout. Podle chuti je osolíme a opepříme. Na další pánvi rozehřejeme zbylý olej, vložíme bifteky a 3-6 minut je z každé strany smažíme. Potom je pokryjeme omáčkou z opečené papriky a posypeme nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.