Hovězí steak se smaženými bramborami
35 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí svíčková
- 2stroužkyČesnek
- 80gramůHořčice Dijonská
- 15gramůMed včelí
- 15mililitrůOcet jablečný
- 2gramyPepř černý mletý
- 600gramůBrambory vařené ve slupce
- 160gramůCibule
- 100gramůPotočnice
- 30gramůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
433 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
9 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Z hovězí svíčkové nakrájíme 4 steaky, vařené brambory oloupeme, nakrájíme na silnější plátky, cibuli oloupeme, nakrájíme na osminky, lístky potočnice otrháme a nasekáme nahrubo.
- 2Česnek prolisujeme, vložíme do misky, přidáme pepř, hořčici, med, ocet a důkladně promícháme. Polovinou této směsi potřeme plátky masa z obou stran a necháme 30 minut odležet. Druhou polovinou směsi potřeme plátky brambor.
- 3V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme maso a smažíme z každé strany asi 4 minuty. Maso vyjmeme, do pánve vložíme brambory a osmahneme z obou stran dokřupava. Brambory vyjmeme a nakonec v pánvi osmažíme kousky cibule.
- 4Maso upravíme na talíře, doplníme bramborami, cibulí, ozdobíme potočnicí a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.