Hovězí steak se smaženými bramborami

35 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
433 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
9 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z hovězí svíčkové nakrájíme 4 steaky, vařené brambory oloupeme, nakrájíme na silnější plátky, cibuli oloupeme, nakrájíme na osminky, lístky potočnice otrháme a nasekáme nahrubo.
  • 2
    Česnek prolisujeme, vložíme do misky, přidáme pepř, hořčici, med, ocet a důkladně promícháme. Polovinou této směsi potřeme plátky masa z obou stran a necháme 30 minut odležet. Druhou polovinou směsi potřeme plátky brambor.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme maso a smažíme z každé strany asi 4 minuty. Maso vyjmeme, do pánve vložíme brambory a osmahneme z obou stran dokřupava. Brambory vyjmeme a nakonec v pánvi osmažíme kousky cibule.
  • 4
    Maso upravíme na talíře, doplníme bramborami, cibulí, ozdobíme potočnicí a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.