Hovězí steaky s hříbky
35 min.
Ingredience
- 800gramůHovězí svíčková
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaKoření Steak 7 pepřů
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 4kusyCibulka jarní
- 200gramůHříbky čerstvé
- 2lžíceMartell cognac
- 1lžíceHořčice francouzská
- 2lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
- 200mililitrůVývar zeleninový
- 1lžičkaLimetková šťáva
- 1lžícePažitka
- 1lžíceKerblík
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
472 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
18 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Hovězí svíčkovou omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Naklepeme, osolíme, posypeme steakovým kořením.
- 2Na pánvi rozpálíme polovinu másla a steaky na něm z obou stran opečeme. Poté je vyjmeme a udržujeme v teple.
- 3Jarní cibulku očistíme, rozkrájíme na kolečka, hříbky omyjeme, osušíme a pokrájíme na plátky. Do pánve dáme jarní cibulku a hříbky, opékáme je do zlatova, přilijeme koňak, 30 vteřin povaříme. Poté přidáme francouzskou hořčici, worcester, zeleninový vývar a vaříme, dokud omáčka nezhoustne.
- 4Nakonec přimícháme limetkovou šťávu, na jemno sekanou pažitku s kerblíkem, zbytek másla, osolíme, opepříme a promícháme.
- 5Na připravené talíře servírujeme steaky, přelijeme je hříbkovo-bylinkovou omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.