Hovězí steaky s hříbky

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
472 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
18 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí svíčkovou omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Naklepeme, osolíme, posypeme steakovým kořením.
  • 2
    Na pánvi rozpálíme polovinu másla a steaky na něm z obou stran opečeme. Poté je vyjmeme a udržujeme v teple.
  • 3
    Jarní cibulku očistíme, rozkrájíme na kolečka, hříbky omyjeme, osušíme a pokrájíme na plátky. Do pánve dáme jarní cibulku a hříbky, opékáme je do zlatova, přilijeme koňak, 30 vteřin povaříme. Poté přidáme francouzskou hořčici, worcester, zeleninový vývar a vaříme, dokud omáčka nezhoustne.
  • 4
    Nakonec přimícháme limetkovou šťávu, na jemno sekanou pažitku s kerblíkem, zbytek másla, osolíme, opepříme a promícháme.
  • 5
    Na připravené talíře servírujeme steaky, přelijeme je hříbkovo-bylinkovou omáčkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.