Hovězí steaky s rajčatovou omáčkou
35 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí maso zadní
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 300gramůTěstoviny Penne
- 100mililitrůVíno bílé
- 1lžíceKapary
- 50gramůOlivy černé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
649 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
22 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Těstoviny připravíme dle návodu na obalu. Maso pokrájíme na plátky, potřeme olejem a do masa vetřeme sůl s pepřem. Rozpálíme si pánev a maso opékáme z každé strany 2-6 minut, podle toho jak moc propečené steaky máme rádi. Po propečení dáme maso stranou.
- 2Do pánve přidáme olej a nadrobno pokrájenou cibuli spolu s prolisovaným česnekem necháme 5 minut osmahnout, dokud nám nezačne cibulka chytat barvu. Nyní přidáme rajčata s vínem a vaříme cca 5 minut, až se nám rajčata rozvaří. Následně přidáme kapary, pokrájené olivy a dochutíme solí a pepřem.
- 3Na závěr už jen stačí rozdělit těstoviny na talíře, přiložit plátek masa a vše lehce polít omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.