Hovězí steaky se salsa verde
25 min.
Ingredience
- Na Salsu
- Steaky
- 720gramůHovězí maso zadní
- 4hrstiPepř černý celý
- 2lžičkyOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
364 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
15 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
3 g
Cukr
920 mg
Postup přípravy
- 1Salsa: Opláchneme petrželku, dosucha jí otřepeme a lístky otrháme od stonků. Česnek oloupeme a rozmačkáme širokým nožem. Okurku nakrájíme na kostky. Kapary necháme okapat a dáme do mixéru. Přidáme sardelky, petrželku, česnek a okurku a vše nahrubo rozmixujeme. Během mixování postupně přidáváme olivový olej. Nakonec směs ochutíme citrónovou šťávou, solí a pepřem a dáme do studena.
- 2Steaky: Steaky krátce opláchneme studenou vodou a osušíme. Steaky pokapeme olivovým olejem a obrátíme v nahrubo drceném pepři. Rozpálíme pánev a prudce na ní po obou stranách steaky krátce opečeme, aby se maso uzavřelo. Zmírníme teplotu a steaky opékáme po každé straně 2-4minuty(podle toho jak moc chceme mít maso propečené). Steaky vyndáme z pánve, zabalíme do alobalu a necháme 5minut odpočívat. Podáváme se salsou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.