Hovězí steaky se salsa verde

25 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
364 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
15 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
3 g
Cukr
920 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Salsa: Opláchneme petrželku, dosucha jí otřepeme a lístky otrháme od stonků. Česnek oloupeme a rozmačkáme širokým nožem. Okurku nakrájíme na kostky. Kapary necháme okapat a dáme do mixéru. Přidáme sardelky, petrželku, česnek a okurku a vše nahrubo rozmixujeme. Během mixování postupně přidáváme olivový olej. Nakonec směs ochutíme citrónovou šťávou, solí a pepřem a dáme do studena.
  • 2
    Steaky: Steaky krátce opláchneme studenou vodou a osušíme. Steaky pokapeme olivovým olejem a obrátíme v nahrubo drceném pepři. Rozpálíme pánev a prudce na ní po obou stranách steaky krátce opečeme, aby se maso uzavřelo. Zmírníme teplotu a steaky opékáme po každé straně 2-4minuty(podle toho jak moc chceme mít maso propečené). Steaky vyndáme z pánve, zabalíme do alobalu a necháme 5minut odpočívat. Podáváme se salsou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.