Hovězí svíčková s hořčicovou zeleninou
60 min.
Ingredience
- 750mililitrůVývar z hovězích kostí
- 1lžičkaPepř černý celý
- 2kusyBobkový list
- 750gramůHovězí svíčková
- 4kusyCeler řapíkatý
- 250gramůBrokolice
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceOlej olivový
- 2lžíceHořčice kremžská
- 4kusyMrkev kořen
- 1lžícePažitka
- 250gramůKvěták
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
623 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
27 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
9 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vývar uvedeme do varu s bobkovým listem a celým pepřem, vložíme omyté maso a zvolna vaříme těsně pod bodem varu asi 30 minut.
- 2Oloupanou mrkev a omytý celer nadrobno nakrájíme, očištěný květák a brokolici rozebereme na růžičky. Zeleninu povaříme v osolené vodě asi 10 minut, scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 3Ve velké pánvi rozehřejeme máslo a olivový olej. Přidáme hořčici, zeleninu a za stálého míchání opečeme. Podle chuti osolíme a opepříme. Do zeleniny vmícháme omytou, nakrájenou pažitku.
- 4Maso vyjmeme z vývaru a necháme 10 minut odpočinout. Nakrájíme na plátky a upravíme na talíře spolu s hořčicovou zeleninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.