Hovězí svíčková s opékanými bramborami a šalotkami na víně

90 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1562 kcal
Bílkoviny
80 g
Tuky
48 g
Sacharidy
159 g
Vláknina
7 g
Cukr
534 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí svíčkovou, potřenou lžící olivového oleje, necháme v chladu přikrytou alespoň 2 dny odležet. Velké brambory oloupeme a překrojíme na poloviny, oloupeme středně velké šalotky a otrháme lístky ze čtyř snítek tymiánu.
  • 2
    Hovězí svíčkovou osolíme, opepříme a ze všech stran ve velké pánvi prudce opečeme na 2 lžících olivového oleje. Přendáme do pekáče, přidáme 3 lžíce olivového oleje, stroužky česneku ve slupce a 3 snítky tymiánu. Pekáč vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a při této teplotě pečeme maso 25 minut tak, aby svíčková byla uvnitř ještě polosyrová. Chceme-li pečeni více propečenou, prodloužíme dobu pečení.
  • 3
    Ve velké hluboké pánvi rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje a na něm dozlatova opečeme poloviny brambor. Přidáme máslo, 3 snítky tymiánu a zvolna opékáme 15-20 minut, až jsou brambory uprostřed měkké, pak je posolíme.
  • 4
    Na 2 lžících olivového oleje v rendlíku opečeme šalotky, potom olej slijeme a šalotky přelijeme portským a červeným vínem, přidáme tymiánové lístky a šalotky ve víně vaříme, až se tekutina téměř odpaří a šalotky dostanou rubínovou glazuru.
  • 5
    Maso nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře a servírujeme obložené pečenými bramborami, šalotkami a česnekem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.